2015. június 16., kedd

Nyári napok/Summer days


While everybody is studying hardly at home, we have a lot of interesting programs. Of course we have exams as well, but I have more time. However, I wish all the best for everybody who has (final) exams!
Last week we had a great picnic at the beach. We made burgers and salad with Cristina and Ionut, and thanks a lot for them organizing this event and preparing delicious food. We had a wonderful time there and it was cool to be together. On the next day some of us went to the Łazienki park and to the Wilanów palace and its rosegarden. Although we couldn't get inside to see the palace, the garden was beautiful. On the following days we watched a movie together and then we visited some interesting places like a famous cemetery and museums.

Míg otthon sokan tanulnak, vizsgáznak, netán diplomáznak, addig nekünk színesebb programjaink vannak. Persze vizsgánk még nekünk is van, de több időnk jut más tevékenységekre. A vizsgázóknak azonban innen is sok sikert, kitartást kívánok! (Jövőre nekem is eljön a keményebb tanulás ideje.)

A múlt héten tartottunk egy kis pikniket a folyóparton. A terv az volt, hogy még mielőtt elkezdenénk hazamenni, csináljunk valamit együtt. Így esett a választás a partra. Dél körül gyülekeztünk, de szokás szerint késéssel indultunk el. Nagy táskákkal megrakodva vonultunk végig a városon, ugyanis nem szendvicsekben gondolkoztunk, hanem házi hamburgeren és salátán. Minden alapanyagot mi magunk vittünk, ezért úgy nézhettünk ki, mint egy nagycsalád, aki az éves (évi egyetlen) bevásárlásból megy haza. Vagy mint az Erasmusosok, akik most költötték el az utolsó pénzüket is, csak kajára és sörre. Miután kiválasztottuk a legjobb helyet a parton, nekiláttunk a sütésnek, főzésnek. A román lány Cristina felügyelete mellett répát pucoltunk, salátát vagdostunk, hagymát vágtunk és fasírtokat készítettünk a burgerekhez. A román srác, Ionut pedig a többi fiúval tüzet rakott, és sütötte a finomabbnál finomabb ételeket. Bár az ebédidő már elmúlt mikor elkezdtünk enni, de a végeredmény nagy siker lett. Hatalmas hamburgereket halmoztunk a tányérjainkra és majd kipukkadtunk evés után. Így jól esett a hideg sör és jó volt elnyújtózni a meleg napsütésben.
A délután folyamán aztán összeszedtük és tervet szőttünk, arról, hogy még milyen helyekre szeretnénk eljutni Varsóban. Mi az amit, még nem láttunk és hová akarunk megint elmenni.

Másnap neki is láttunk a terv végrehajtásához és elmentünk a Łazienki parkba, hogy végre megnézzük a kis palotát. Nem jártunk szerencsével, a szigorúan őrzött épületbe nem tudtunk behatolni. Valamilyen program miatt nem volt látogatható. Nem unatkoztunk azonban; jót sétáltunk és élveztük a nyári parkot. Ezután átbuszoztunk a Wilanów nevű palotához is és a gyönyörű kertjében barangoltunk egyet. Csodálatos rózsakertben fotózkodtunk és próbáltuk megörökíteni a megörökíthetetlent, láttuk Mr. Darcy tavát és megirigyeltük a hajdan itt lakókat, illetve azokat, akik e hely közelében élnek most.

A hétvégén ismét filmkluboztunk. Egy gyenge katasztrófafilmet nevettünk végig a nyári vihar villámlásai és dörgései között, miközben epret és házi chipset ettünk.
A következő nap az egyik híres temetőbe látogattunk el egy lengyel lány kíséretében, aki megmutogatott egy-két híres ember sírját. Bár nem igazán voltak számunkra ismertek az elhunytak, de érdekes látványt nyújtottak a nagy szobrok és családi sírboltok. Közben pedig azt is megtudtam, hogy Bulgáriában, ha a temetőbe mennek az emberek, akkor ételt visznek ki a sírhoz. Ők így tartják életben az elhunytak emlékét.
A hetet pedig múzeum látogatással zártuk. Végre királyi kastélyt is megnéztem és a Chopin múzeumba is eljutottunk.
A jövőben folytatjuk a varsói bakancslistás céljaink kipipálását, búcsúzunk és vizsgázunk és ismét utazunk. Szép hetet mindenkinek! :)



Angyal Wilanówban
Angel in Wilanów
Wilanów palota/palace


Hol van Mr. Darcy?
Where is Mr. Darcy?

A rózsakert egy kis szeglete
The rosegarden
Nem ismerős?
Haven't seen it before?

Készítjük az ebédünket
Preparing our lunch

A part
The beach


A Csapat
The Team


Elly and Tine thanks for the pictures! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése